Author Topic: Elecard display logo and end of trial on videosplitter 7 x64 cant be removed  (Read 39172 times)
  • Users
  • *
  • Posts: 81
    • View Profile
Hello Marty,

Thank you for your post.
You can install both 32-bit and 64-bit versions of Video Splitter on your computer and register them with your same license key. This should be possible now.

Thank You !!

  • Administrator
  • Users
  • *****
  • Posts: 1126
    • View Profile
Hello Marty,

Thank you for your post.
You can install both 32-bit and 64-bit versions of Video Splitter on your computer and register them with your same license key. This should be possible now.
« Last Edit: March 01, 2022, 06:03:47 PM by Olga Krovyakova »
Regards,
Olga Krovyakova
Solveig Multimedia

  • Users
  • *
  • Posts: 81
    • View Profile
Hello Marty,

This is some kind of very specific bug as it is was not regrettably reproduced yet on several different our computers.
So we need some more information to reproduce it at our end.

If it is possible, please send us the original input file that you open in Video Splitter and the project file. You can upload it to any file sharing service, e.g. Google drive (https://drive.google.com) or Wetransfer.com.

To get the project file open the input file in Video Splitter, set fragments for saving and deleting then go to File menu -> Save project as and select folder to save the project file.

Hi again Olga, to solve the issue, as said, i had to switch to the 32bits version of your software, because it's not happening with it.

as the issue is random, i can't spend one day by installing the x64 version of the software, try lot of videos until it generate the "issue", and then , uninstalling and switching to the 32bits version for normal use etc... is it possible to give me a temporary possibility to run both version at the same time, until i can find and send you a file where the issue appears, source and destination + the project ? it was more easier before, when the licence could be used on both version, but it's not possible anymore. thanks.

(sorry for the late reply, i didn't got a notification of your reply).

I see that your software is part of the Elecard company which make this codec, so hope that at some point a solution could be find.

  • Administrator
  • Users
  • *****
  • Posts: 1126
    • View Profile
Hello Marty,

This is some kind of very specific bug as it is was not regrettably reproduced yet on several different our computers.
So we need some more information to reproduce it at our end.

If it is possible, please send us the original input file that you open in Video Splitter and the project file. You can upload it to any file sharing service, e.g. Google drive (https://drive.google.com) or Wetransfer.com.

To get the project file open the input file in Video Splitter, set fragments for saving and deleting then go to File menu -> Save project as and select folder to save the project file.
Regards,
Olga Krovyakova
Solveig Multimedia

  • Users
  • *
  • Posts: 81
    • View Profile
Dear Olga,

guess what ?

I'm under Windows 11 x64 , and the bug is BACK ! so it's not anymore an issue on my side, but clearly a bug or a licence problem with your software ! it's happening again in the 64 bits version of your software... I erased the source file of my videos , thinking everything was ok as "usual", i check the destination and ... "here it is, again.." I lost my files...

same issue as this one :

"I have a logo showing Elecard in the up corner of the preview video. can't remove it. i see it's in the list of codec used by your sofware. and tonight, while doing my favorite game, splitting video, i got a "trial ended of elecard, blablabla purchase proper blablabla"

Hello Marty,

Thank you for your post.

As I've already wrote via support email, regrettably we have not reproduced this issue with Elecard logo at our end. We have checked this on several PCs.

Please send us log files for we could find out the problem reason with Elecard logo.

Here is how to get them:
https://www.solveigmm.com/en/howto/how-to-record-log-files-of-solveigmm-video-splitter/

Thank you.
« Last Edit: January 15, 2022, 08:45:25 AM by Marty »

  • Administrator
  • Users
  • *****
  • Posts: 1126
    • View Profile
Hello Marty,

Thank you for your post and your patience.

Quote
3/ if we put a marker on the jonction between 2 videos in a batch import, the software can freeze and need to be closed by force (task manager) and reloaded. I thought at first by the comment of the support here, that it was an issue related to my hardware jog (Shuttle express from counter design) but the same issue happened recently bu using my keyboard to put the markers.

According to this, could you please send us files that you open in Video Splitter as well as the project file? You can use e.g. Google drive to upload files.

Thank you in advance.
Regards,
Olga Krovyakova
Solveig Multimedia

  • Users
  • *
  • Posts: 81
    • View Profile
I just checked both 32 and 64 bit versions and could not reproduce the problem you described. Could you please let me know what file you try to open when you see  the watermark

hi thanks to have tried , but this issue went away with the clean re install of windows. (clean install of windows 11).
Certainly a codec registered issue with the elecard one, maybe because of an another software, and which impacted my system on win10 backk then.
for now, issue has not been reproduced.

the 3 mains issues i still have now are (these are reported since a long time and since many years), some were already there in the 6th version. :

1/ the subtitle one (it's blocking the rendering of many videos (cut), Mp4 or Mkv, and to have these parts cut, i need to remove the subtitles from the layer window (right click on the picture). it's usually the end of the videos (the last or several last cuts on a video (sometimes it's doing it at the beginning o in the middle, but it's more rare). if i click on cancel, the last cut is saved but with zero subtitle.

(i don't use anymore the 32 bits version, the licence doesn't allow anymore the use of both software at the same time, but sometimes, the processing issue (the one blocked by the subtitle) was appearing differently depending of which version, so a project saved in a 64 bits version could work in a 32 one and vice versa, but most of the time it was not working.).

I have a lot of project saved and which can't be cut and wait a possible fix because of this. :(

2/ there is a sync issue with SRT while cutting several videos imported in batch. only way is to do it is processing one video at a time and not using the batch and redoing the sync  with a subtitle editor :(. the generated srt has a shift in the subtitles, and must be resync. someone told that the first subtitle of the srt were cut, and everything was shifted, but it's an old message here.

3/ if we put a marker on the jonction between 2 videos in a batch import, the software can freeze and need to be closed by force (task manager) and reloaded. I thought at first by the comment of the support here, that it was an issue related to my hardware jog (Shuttle express from counter design) but the same issue happened recently bu using my keyboard to put the markers.


  • Administrator
  • Users
  • *****
  • Posts: 1126
    • View Profile
Hello Marty,

Thank you for your post.

As I've already wrote via support email, regrettably we have not reproduced this issue with Elecard logo at our end. We have checked this on several PCs.

Please send us log files for we could find out the problem reason with Elecard logo.

Here is how to get them:
https://www.solveigmm.com/en/howto/how-to-record-log-files-of-solveigmm-video-splitter/

Thank you.
Regards,
Olga Krovyakova
Solveig Multimedia

  • Users
  • *
  • Posts: 81
    • View Profile
Could you please send us the original input file that you open in Video Splitter and the project file?

Finally could reproduce the issue, with project, input and output videos ! just sent them to the support ! please, don't put this on the "to do" never fixed list.
there are 2 or 3 bugs very annoying who need really to be fixed and which are there since too long s
ome of these bugs are there since many years (like the Mkv never ending stuck,


https://www.solveigmm.com/forum/index.php?topic=10454.0


the subtitles one,
https://www.solveigmm.com/forum/index.php?topic=10460.0

or the Elecard one that i reported in mars 2019 :(..)

https://www.solveigmm.com/forum/index.php?topic=5549.0

Please !!

  • Users
  • *
  • Posts: 81
    • View Profile
Hello Marty!
Could you please send us the original input (...)

I'm already talking with the support about this since a long time. already provided a video file with project etc a lot of month ago, a link to a beta has been sent to me, but it didn't fixed the issue.
got the issue again tonight. unfortunatly it's on files i can't share with solveig. so i need to reproduce the issue with a video i can share. As soon as i can i'll provide all this "again", hoping a solution will be find.

  • Users
  • *
  • Posts: 81
    • View Profile
I would suggest to check if you have both versions installed at the same time (by default in Program Files (x86)/Solveig Multimedia and in Program Files/Solveig Multimedia) and uninstall both of them in this case, then install the 64 bit version only and register it.

1) uninstalled both x86 and x64 tonight
2) installed x64 again
3) software didn't asked to re-enter my registeri / activation code, it was already registered, certainly it didn't removed the licence from the previous installation.
4 ) the issue just happened again 2 minutes ago... :( i'm very tired.

  • Administrator
  • Users
  • *****
  • Posts: 1126
    • View Profile
Hello Marty!

Quote
this is only doing it on specific video not all my videos

Could you please send us the original input file that you open in Video Splitter and the project file? You can upload it to any file sharing service, e.g. Google drive (https://drive.google.com) or Wetransfer.com.

To get the project file open the input file in Video Splitter, set fragments for saving and deleting then go to File menu -> Save project as and select folder to save the project file.

Quote
the x64 bits versions crash very often during the cut rendering

Please also upload for us the input file with which the crash happens and the project file. Specify please also on what step the crash happens.

Thank you.
Regards,
Olga Krovyakova
Solveig Multimedia

  • Users
  • *
  • Posts: 81
    • View Profile
I would suggest to check if you have both versions installed at the same time (by default in Program Files (x86)/Solveig Multimedia and in Program Files/Solveig Multimedia) and uninstall both of them in this case, then install the 64 bit version only and register it.

this is only doing it on specific video not all my videos (same codec for each videos H264). the x64 bits versions crash very often during the cut rendering.. so in the end you don't know anymore what to do...
x64 work faster, but make issue while cutting.
x32 run slower and make whole Win10 to be slow, but work a bit better in term of cut processing.

Anyway, Ii already did what you suggest in the past. would love to do it again just to check one more time but already did.

What i think is that there are some videos which have maybe been encoded with some specific codec, and once processed in X64, make the not being registered logo burned on the processed cut video.
if it was an unregistered problem, it would happen on every videos, but it's not the case.

  • Users
  • *
  • Posts: 81
    • View Profile
Hello Marty,

Please use beta versions of Video Splitter.

Already replied via support ticket / Email ;) Thanks.

  • Administrator
  • Users
  • *****
  • Posts: 1126
    • View Profile
Regards,
Olga Krovyakova
Solveig Multimedia