Author Topic: [AVI Trimmer] Won't trim at exact start point  (Read 10105 times)

Offline Dmitry Vergeles

  • Administrator
  • Users
  • *****
  • Posts: 877
    • View Profile
Re: [AVI Trimmer] Won't trim at exact start point
« Reply #2 on: January 07, 2008, 07:19:26 AM »
Quote from: "migo"
I've tried trimming some files by just taking a few seconds off the beginning, but it doesn't like doing that. Whether I trim 3, 4 or 5 seconds off it won't do anything. When I hit around 9-12 seconds it will.

It seems to trim at the exact same segment, does AVI Trimmer handle files in segments that would limit where they can be trimmed, or are AVI files designed in such a way that they are difficult to trim except at certain segments?


Hello migo,

Most likely you encounter the AVI Trimmer behavior concerning its GOP accurate trimming feature.

For details please read this topic
http://elecard.com/forum/viewtopic.php?p=4439#4439
Regards,
Dmitry Vergeles
Solveig Multimedia

Offline migo

  • Users
  • *
  • Posts: 4
    • View Profile
[AVI Trimmer] Won't trim at exact start point
« Reply #1 on: January 07, 2008, 02:21:53 AM »
I've tried trimming some files by just taking a few seconds off the beginning, but it doesn't like doing that. Whether I trim 3, 4 or 5 seconds off it won't do anything. When I hit around 9-12 seconds it will.

It seems to trim at the exact same segment, does AVI Trimmer handle files in segments that would limit where they can be trimmed, or are AVI files designed in such a way that they are difficult to trim except at certain segments?