Author Topic: Elecard Evaluation Period Has Expired?  (Read 2081 times)
  • Users
  • *
  • Posts: 79
    • View Profile
« Reply #14 on: November 04, 2022, 10:03:52 PM »
just installed the so called trial of 8.0

- bug of elecard issue is worst, it's now appearing directly in the editing window of the software.
- i don't understand the licence. it says "for one year licence". it's now a subscription ? no more perpetual ?
- i don't see any possibility to upgrade, but if the elecard issue is still there it's not possible... loaded two differents videos, and have the issue directly on screen. same with subscription, not an option for me :(.

must uninstall it and re install 7 :( ...

« Last Edit: November 04, 2022, 10:16:56 PM by Marty »

  • Administrator
  • Users
  • *****
  • Posts: 1121
    • View Profile
« Reply #13 on: October 18, 2022, 01:37:42 PM »
Hello bleaurgh,

Thank you a lot for the information you have sent to us.
As soon as there will be any news regarding this issue, we will post here and let you also know by email.
Regards,
Olga Krovyakova
Solveig Multimedia

  • Users
  • *
  • Posts: 7
    • View Profile
« Reply #12 on: October 17, 2022, 09:22:39 PM »
Could you please send us screenshot where we could see that Video Splitter is registered? You need to go to "Help / About SolveigMM Video Splitter" menu.
Also please click on the "Copy version info" button at this window and send us information about installed version.

Also please enable log files recording in Video Splitter and when the issue with logo on output file(s) will repeat, please send log files to us. You can send log files to support(at)solveigmm(dot)com.

Also please describe in details your sequence of actions, what command do you select to save files separately? Do you right mouse click on the timeline and select "Save all fragments as" or you click on the "Save" button and at the dialog window select "Save kept fragments separately"?

I have provided these things in an email to you just now, best of luck!

  • Administrator
  • Users
  • *****
  • Posts: 1121
    • View Profile
« Reply #11 on: October 12, 2022, 02:23:38 PM »
Hello bleaurgh,

Thank you for file you have sent us.

Could you please send us screenshot where we could see that Video Splitter is registered? You need to go to "Help / About SolveigMM Video Splitter" menu.
Also please click on the "Copy version info" button at this window and send us information about installed version.

Also please enable log files recording in Video Splitter and when the issue with logo on output file(s) will repeat, please send log files to us. You can send log files to support(at)solveigmm(dot)com.

Here is the guideline on how to get log files:

https://www.solveigmm.com/en/howto/how-to-record-log-files-of-solveigmm-video-splitter/

Also please describe in details your sequence of actions, what command do you select to save files separately? Do you right mouse click on the timeline and select "Save all fragments as" or you click on the "Save" button and at the dialog window select "Save kept fragments separately"?
Regards,
Olga Krovyakova
Solveig Multimedia

  • Users
  • *
  • Posts: 7
    • View Profile
« Reply #10 on: October 11, 2022, 08:03:13 PM »
Could you please send us the original input file that you open in Video Splitter and the project file? You can upload it to any file sharing service, like Google drive (https://drive.google.com).

To get the project file, open the input file in Video Splitter, set fragments for saving and deleting then go to File menu -> Save project as and select folder to save the project file.

Like I mentioned, it doesn't seem tightly related to input file or project file. It will happen randomly with seemingly any (mp4?) file that requires reencoding (frame-accurate mode), and the effect is present in the output file until the next keyframe from the input file. Saving the project and reopening it does not recreate the issue.

I'll try to grab an example for you when I encounter it next time.

Edit:
Here, I've recreated the issue for you. Just a arbitrary sample mp4 from the internet split into three pieces, with the cuts between the keyframes.
https://drive.google.com/file/d/1paYfGAByu2blUO6F-CUIRR4LFHtQyXhg/view?usp=sharing
« Last Edit: October 11, 2022, 09:05:49 PM by bleaurgh »

  • Administrator
  • Users
  • *****
  • Posts: 1121
    • View Profile
« Reply #9 on: October 11, 2022, 04:42:14 PM »
Hello bleaurgh,

Thank you for your post and the description of this issue.

Unfortunately we have not yet reproduced the issue with our files at our end with Video Splitter's latest version.

Could you please send us the original input file that you open in Video Splitter and the project file? You can upload it to any file sharing service, like Google drive (https://drive.google.com).

To get the project file, open the input file in Video Splitter, set fragments for saving and deleting then go to File menu -> Save project as and select folder to save the project file.
Regards,
Olga Krovyakova
Solveig Multimedia

  • Users
  • *
  • Posts: 7
    • View Profile
« Reply #8 on: October 06, 2022, 02:30:56 PM »
Experiencing the same.

It does not seem related to the file or the project. Whenever I split a file, I check each of the resulting parts before clearing the media. If the Elecard trial overlay is present, it seems to be produced every time i re-run the split. So I save the project, exit the program, relaunch it, open the project, and re-run the split. Then the output is usually fine.

But like it has been stated here already - it is a major pain to have to check each output file before clearing the media and deleting the source file.

Edit: Using registered x64 7.6.2209.30, latest version at time of writing.

  • Administrator
  • Users
  • *****
  • Posts: 1121
    • View Profile
« Reply #7 on: September 20, 2022, 04:14:03 PM »
Hello danadams01,

Thank you for the post.
 
Please try to use the latest version 7.6 of Video Splitter available here:

https://www.solveigmm.com/en/products/video-splitter/

If the problem remains with it, could you please send us the original input file that you open in Video Splitter and the project file? You can upload it to any file sharing service, e.g. Google drive (https://drive.google.com).

To get the project file open the input file in Video Splitter, set fragments for saving and deleting then go to File menu -> Save project as and select folder to save the project file.

You can send both: the link to file and the project to support(at)solveigmm(dot)com.

Thank you in advance.
Regards,
Olga Krovyakova
Solveig Multimedia

  • Administrator
  • Users
  • *****
  • Posts: 1121
    • View Profile
« Reply #6 on: August 29, 2022, 06:19:23 PM »
Hello Marty,

Thank you for your post.
We are currently working on the new version of Video Splitter and hope that all problems you have described will be fixed in it.

According to evaluation mode issue, we have not still regrettably reproduced this issue at our end with our files.
If there will be possibility to send us such original input file and the project file with wich the issue happens, this will be of much help for us.
You can use e.g. drive.google.com to send the files to our Support team.
Regards,
Olga Krovyakova
Solveig Multimedia

  • Users
  • *
  • Posts: 79
    • View Profile
« Reply #5 on: August 24, 2022, 05:59:17 PM »
Hello hurricane51,

Video Splitter shows this message when working in the evaluation mode.
Please check that your copy of the Video Splitter is properly activated (in the "About" window, available at "Help" menu).

If the software is registered, please try to delete the license from the "About" window, then reinstall Video Splitter and activate again.

In case of any issues with the re-activation, please send a message to our technical support with the issue description.

maxim , i still have this issue.. "happy" to see that i'm not the only one to have this problem. the issue is that now, i have this problem with 32 bits version of video spleeter too.

when it's happen, sometimes i'm too confident, i do my split, delete the source file, and check the result sometimes days after , and ...

i'll try the delete licence trick, but, already did this in the past, and after some times, the issue come back, i don't count how many years this problem is there... i tried other split without re encode software but your software still stay the most quick to use one, so i don't move to other company but it's very frustrating.

and as the issue appears completly randomly, it's difficult to check EACH cut, and when we saw it "ok, where i put the source to send to the support ? ho got it"...

i can do 100 cut or more with no issue, and then, on the 101 one the issue happens.

there is still issues with subtitles as well, blocking at the end of a file , like 20 cuts, and the last one freeze... etc.. what else. not possible to join 2 videos with subtitles. the subtitle file is out of sync at some point. etc.
« Last Edit: August 24, 2022, 06:01:37 PM by Marty »

  • Users
  • *
  • Posts: 27
    • View Profile
« Reply #4 on: August 03, 2022, 03:42:26 PM »
Hello hurricane51,

Video Splitter shows this message when working in the evaluation mode.
Please check that your copy of the Video Splitter is properly activated (in the "About" window, available at "Help" menu).

If the software is registered, please try to delete the license from the "About" window, then reinstall Video Splitter and activate again.

In case of any issues with the re-activation, please send a message to our technical support with the issue description.

Is Registered, Expires Never.
It was working fine yesterday and just failed on the first video of today. Tried MKV and MP4 files (x264). Until today, it's worked flawlessly for months (a year?). I'll give the reinstall a shot. Is there anything I need to save first? Settings?
I backed up the license, deleted it, then re-activated with the license backup. Seems to have worked without reinstalling. Thanks for the prompt help!

  • Users
  • *
  • Posts: 27
    • View Profile
« Reply #3 on: August 03, 2022, 03:21:09 PM »
Hello hurricane51,

Video Splitter shows this message when working in the evaluation mode.
Please check that your copy of the Video Splitter is properly activated (in the "About" window, available at "Help" menu).

If the software is registered, please try to delete the license from the "About" window, then reinstall Video Splitter and activate again.

In case of any issues with the re-activation, please send a message to our technical support with the issue description.

Is Registered, Expires Never.
It was working fine yesterday and just failed on the first video of today. Tried MKV and MP4 files (x264). Until today, it's worked flawlessly for months (a year?). I'll give the reinstall a shot. Is there anything I need to save first? Settings?

  • Administrator
  • Users
  • *****
  • Posts: 301
    • View Profile
« Reply #2 on: August 03, 2022, 01:45:06 PM »
Hello hurricane51,

Video Splitter shows this message when working in the evaluation mode.
Please check that your copy of the Video Splitter is properly activated (in the "About" window, available at "Help" menu).

If the software is registered, please try to delete the license from the "About" window, then reinstall Video Splitter and activate again.

In case of any issues with the re-activation, please send a message to our technical support with the issue description.

  • Users
  • *
  • Posts: 27
    • View Profile
« Reply #1 on: August 03, 2022, 01:25:21 PM »
Now I'm getting a scrolling message on my output file stating this:

Evaluation period has expired. For development purposes, please purchase Elecard AVC Video Decoder.

WTF?