Recent Posts

Pages: [1] 2 3 ... 10
1
HyperCam / Re: Preview (picture-in-picture mode) does not work
« Last post by Olga Krovyakova on Yesterday at 06:27:16 PM »
Hello David,

To get more details on the error, please enable log files recording in the "Options"-"Extras"-"Write logs".
After that please restart your HyperCam and reproduce the error.
Open the log-files folder by clicking the "..." button on the same window and send us its contents to support(at)solveigmm(dot)com.

Thank you.
2
HyperCam / Re: Upgraded from 5.5 to 6.1 - no longer able to record
« Last post by Olga Krovyakova on Yesterday at 05:47:40 PM »
Hello Trshelt1,

Thank you for your post and please excuse for the delay in reply.

Please try to uinstall both 5.5 and 6.1 versions from your computer.

After uninstallation please check if you have not got files in the folders below. If there will be any files in these folders, delete them manually.

"C:\Program files\HyperCam 6",  "C:\Program files\HyperCam 5"
and
"C:\Program Files\Common Files\Solveig Multimedia"

or if you have 64 bit operating system the standard folders will be:

"C:\Program Files (x86)\HyperCam 6 and "C:\Program files (x86)\HyperCam 5"
and
"C:\Program Files (x86)\Common Files\Solveig Multimedia"

Then please install version 6.1 and try to make the recording.
If this will not help, then please record and send us log files.

Please enable log files recording in the "Options"-"Extras"-"Write logs".
After that please restart your HyperCam and reproduce the error.
Open the log-files folder by clicking the "..." button on the same window and send us its contents to support(at)solveigmm(dot)com.
3
HyperCam / Upgraded from 5.5 to 6.1 - no longer able to record
« Last post by Trshelt1 on November 19, 2020, 11:32:45 AM »
Help
Hypercam Ver. 5.5 was working fine, was sent link to upgrade to Hypercam 6.1 - after install and code key purchase 6.1 will not record - When clicking the record button, the window highlight box for recording flashes then disappears. -  Uninstall, system reboot and re-install was done with same results - Did uninstall again- checked for any left over folders to delete, system reboot - did a re-install of 5.5 and it would not record - same results as 6.1 - did uninstall, system reboot and then did a system restore to 10 days prior and now the old Hypercam 5.5 is working as before.
Is there an issue with 6.1 for Win10 that causes it not to work in some cases? - Feel like I just wasted a whole day and new subscription fee for nothing.
Any feedback on this issue would be helpful.
System Info:
Windows 10 Pro
MSI- MS-7C37 X570 AM4 ATX Motherboard
MSI- Radeon RX 570 8GT OC Graphics
AMD Ryzen 7 3800X 8-Core Processor, 3900 Mhz
Samsung 860 EVO SSD 2TB - M.2 SATA
Physical Memory 32.0 GB
4
HyperCam / Preview (picture-in-picture mode) does not work
« Last post by David on November 19, 2020, 01:03:41 AM »
I used this function often to resize the PiP window or more it around.

I cannot preview the PiP window, but PiP works (it records video using the integrated camera).
Interestingly, the Preview button gets blue when I hover or press, but dims again in 1-2 sec.

Has anybody experienced something similar?
Or any guidance on solving it?

PS. Just noticed the error message "Can't display Video! Try closing other program that might be using your webcam. (hr=8004022a). My webcam is availabe... I can open it in any application so don't think the webcam (Lenovo 1X Yoga 4th gen) should be blamed...
5
Video Splitter / Re: How to use non key frame markers in MP4 files
« Last post by Olga Krovyakova on November 16, 2020, 04:01:38 PM »
Hello nerdoug,

Frame accuracy (Smart Mode) feature is enabled by default in Control menu of Video Splitter. Please enable it if it is disabled.
6
Video Splitter / Re: Begin and end marker in timeline like v6.0
« Last post by Olga Krovyakova on November 16, 2020, 03:52:47 PM »
Hello nk and jivko.mitev,

Thank you for your posts.
We will discuss with our team about possibility to add such feature of start/end markers to Video Splitter's next releases.
7
Переустановил, теперь все работает. Спасибо!
8
Video Splitter / Re: How to use non key frame markers in MP4 files
« Last post by nerdoug on November 15, 2020, 09:18:38 AM »
I think I have solved my own problem. It appears that frame trimming was disabled. I'm not sure if this was the default after my recent installation (would seem unlikely), or if I changed these settings while trying to get frame trimming to work. My problem was solved by un-checking these 2 options under control in the main menu bar:
   Slider K-Frame Positioning
   Markers K-Frame Positioning

Some background information: Zoom session recordings are extremely optimized MP4 files to minimize the resulting file size. If the video image is static, K frames will only be generated every 36 (thirty six) seconds. If you open the zoom session a bit early for people to join, and have a static welcome screen displayed during that time, you'll get the 36 second intervals for K frames. Trying to trim to the start of the presenters voice, using K frame trimming will get up to 36 seconds of the preceding video and audio, which may be inappropriate, especially if your attendees are rowdy. Even if you mute them in Zoom, which we don't want to do, you'll get a potentially long gap of silence before the presenter is heard in the recording.

This isn't a criticism of SolveigMM, just an illustration how for Zoom session recordings in particular, frame trimming is a critical feature.
9
Video Splitter / Re: Begin and end marker in timeline like v6.0
« Last post by nk on November 14, 2020, 02:31:02 PM »
Totally agree!
The new marker may be friendly for the new users, However, it requires 1-2 more clicks in the workflow compare to version 6.
Now I go back to version 6 for many many reasons.
10
Video Splitter / How to use non key frame markers in MP4 files
« Last post by nerdoug on November 14, 2020, 07:37:41 AM »
I bought SolveigMM Video Splitter in order to get non keyframe start points on clips extracted from Zoom recording MP4 files. However, whenever I try to set a marker on a non key frame, it jumps back to the preceding key frame. I'm wondering if:
1) I'm following the wrong procedure to select my clip start point.
2) I need to do some extra set up to enable non key frame markers, or mp4 file support.
3) SolveigMM doesn't actually have this capability despite what I've seen in writing.
Any assistance would be appreciated.
Pages: [1] 2 3 ... 10